top of page

Matkaohjelma

 

Unelmaviikko Kreetan etelärannikolla Paleohorassa

Muutokset ohjelmaan ja päiväjärjestykseen mahdollisia johtuen esim. sääolosuhteista.

IMG_20170606_125958.jpg
Päivä 1. Matkapäivä 

 

Lennot Helsinki - Hania.
Bussikuljetus n. 1,5 tuntia Paleohoraan ja hotelliin. Myöhemmin iltapäivällä tervetulotilaisuus ja kävelykierros kylällä, jonka jälkeen yhteinen tervetuloillallinen paikallisessa tavernassa

 

Päivä 2.
Retkipäivä Azogiresin vuoristokylään

(Vaikeusaste kävelyn osalta **)

 

Aamulla ajamme vuorostaan Azogiresin kylään, jota paratiisikyläksikin kutsutaan. Azogiresissä kierrämme ensin kylän nähtävyyksiä ja kuulemme tämän pienen kylän merkittävästä ja mielenkiintoisesta historiasta. Meillä on runsaasti aikaa nauttia myös Alpha-tavernassa kupposet kreikkalaista kahvia ja tehdä ostoksia heidän puodissaan, minkä jälkeen suuntaamme kohti kylän alapuolella sijaitsevaa vanhaa luostaria. Yhteinen lounas kylätavernassa ennen paluuta Paleohoraan. 

Päivä 3.
Elafonissin ranta ja saari

(Vaikeusaste *)
 

Tänä päivänä teemme laiva- tai bussiretken kuuluisalle Elafonissin kahluurannalle, jossa on mahdollista uida matalassa ja lämpimässä vedessä vaaleanpunaisena hohtavaa rantahiekkaa ihaillen. Päivän aikana kuulemme myös tarinoita liittyen Elafonissin historiaan. Halukkaiden kanssa teemme kävelyretken varsinaisella Elafonissin saarella. Iltapäivällä ennen paluuta Paleohoraan on jälleen yhteinen ateria paikallisessa tavernassa.

Päivä 4. Azogires - Anidri

(Vaikeusaste **+)

 

Aamulla ajamme jo tutuksi tulleeseen Azogiresin kylään, josta aloitamme patikkamatkan vanhan kyläkoulun ja raunioituneen turkkilaisen asutuksen kautta kohti Anidrin kylää. Anidrin kylässä syömme herkullisen aterian tavernaksi muuttuneen vanhan kyläkoulun terassilla.

Päivä 5. Vapaapäivä

 

Paleohoran kylä on viehättävä ja pienestä koostaan huolimatta siellä on runsaasti ostosmahdollisuuksia, kahviloita, tavernoja, leipomoita, uimarantoja ja myös polkuja kuljettavaksi. Myös hotellin edessä avautuva upea uimaranta-alue ikään kuin kutsuu viettämään aikaa uiden tai tamariskipuiden alla riippukeinussa köllötellen.

Päivä 6. Viinitilavierailu

Aamulla lähdemme jälleen yhteiskuljetuksella ajaen läpi saaren keskiosan aina Anoskelin kylään asti eli lähes pohjoisrannikolle. Ensimmäinen viinitila on pieni, mutta hurmaavan viehko boutigue-tyyppinen viinitila. Ensin tutustumme viinitilan isännän opastuksella viinitilaan ja sen historiaan, minkä jälkeen maistelemme erilaisia niin tutuista kansainvälisistä kuin myös paikallisista rypälelajikkeista valmistettuja viinejä (3 viiniä). Tämän jälkeen ajamme vielä toisellekin viinitilalle tekemään vertailevia maistiaisia (5 viiniä). Tällä toisella tilalla kuulemme myös kaiken tärkeän huippulaadukkaan ja palkitun oliiviöljyn valmistuksesta. Päivän aikana sinulla on myös arvokas tilaisuus maistaa huippulaadukasta ´extra virgin bio´ -oliiviöjyä ja ostaa sitä kotiin viemisiksi. 

Päivä 7. Anidrin kylä ja Anidrin rotko alas (Vaikeusaste ***+)
(tai patikointiretki Kandanoksen laaksossa, Vaikeusaste **+)

Tänä päivänä ajamme lyhyen matkan ylös Anidrin kylään, joka lepää Mount Papouran rinteillä. Kylässä vierailemme ensin Agios Georgioksen kirkossa, jossa on nähtävissä upeat keskiaikaiset freskot. Jatkamme matkaa alas kohti oleantereiden reunustamaa Anidrin rotkoa, mutta kaarramme ennen sitä vielä ylös kukkulalle, jossa on Profitis Iliaksen kappeli. Täältä eteemme aukeaa upeat maisemat ja näemme kirkkaalla säällä Valkoisten vuorten huiput ja Gavdoksen saaren, joka on Euroopan eteläisin kohta. Kauniin rotkon jälkeen jatkamme jalkaisin merenrantaa seuraillen aina Paleohoraan asti. Kylään palattuamme nautimme runsaan ja maukkaan kreetalaisen aterian.

Päivä 8. Kotimatka 

 

Aikaistetun aamiaisen jälkeen bussikuljetus lentokentälle ja lento Hania - Helsinki.

 

bottom of page