top of page

Matkaohjelma

 

Pääsiäismatka Kreetalle
 

Huom! Tämä ohjelma tarkentuu vielä yksityiskohtien osalta. Toiveita viikon sisältöön saa vielä esittää.

IMG_20190426_145226.jpg
Päivä 1. Matkapäivä 

 

Lennot Helsinki - Hania.
Bussikuljetus Rethimnoniin ja hotelliin. Myöhemmin iltapäivällä tervetulotilaisuus ja kävelykierros kaupungilla, jonka jälkeen yhteinen tervetulopäivällinen.

 

Päivä 2. Suuri keskiviikko

Päivällä lähdemme kuljetuksella pieneen kylään, jossa osallistumme paikallisen rouvan kanssa pääsiäisen ajan ruokavalmisteluihin. Värjäämme kananmunia, leivomme pääsiäisleipää ja  kulureita ja villivihannespiiraita. Vierailemme myös läheisessä luostarissa. (Tämä ohjelma voi siirtyä torstaille.)

Päivä 3. Suuri torstai

 

Osallistumme illansuussa taas yhdessä kaupunkilaisten kanssa pääsiäistapahtumiin ja nautimme yhdessä illallista pitkän pöydän ääressä. Teemana torstaina on "Kristuksen viimeinen ateria".

Päivä 4. Suuri perjantai - Kristuksen hautauksen muistojumalanpalvelus
 

Illalla on ohjelmassa Jeesuksen haudan kantaminen pieniltä kirkoilta Rethimnonin isolle Neljän Marttyyrin kirkolle. Eri suunnasta kaupunkia saapuu kynttiläkulkueita. Kukin kirkkokunta on koristellut kukkasin oman Jeesuksen hautansa, jota kannetaan kohti isoa kirkkoa. Tapahtuma on visuaalisesti erittäin kaunis ja vaikuttava.

Päivä 5. Suuri lauantai - Suuren lauantain palvelukset päättyvät ennen puoltayötä toimitettavaan puoliyöpalvelukseen
 

Tänä päivänä on suositeltavaa nukkua kunnon iltapäiväunet, jotta jaksaa illalla osallistua Suureen pääsiäisyön jumalanpalvelukseen, joka alkaa n. klo 23 ja päättyy klo 24. Tämän jälkeen on tarkoitus lähteä vielä syömään yhdessä eli maistamaan majiritsa-keittoa (magiritsa) ja muuta pientä hyvää, sillä onhan paasto nyt virallisesti ohi. ;)

Päivä 6. Sunnuntai - Herran pääsiäinen, Kristuksen ylösnousemusjuhla – juhlien juhla. Odotus on palkittu, pitkä valmistautumisen aika on takana, Kristus on ylösnoussut.

 

Tänä päivänä lähdemme ´kylille´eli maaseudulle grillaamaan lammasta. Kaupunki käytännössä tyhjenee, sillä kaikki pyrkivät luontoon ja maaseutukyliin viettämään perinteistä kevään ja ilon juhlaa. Osallistumme paikallisten kanssa pääsiäisjuhlaan, syömme hyvin maistellen erilaisia pääsiäisherkkuja ja nautimme iloisesta tunnelmasta.

Päivä 7. Vapaapäivä

 

Toinen pääsiäispäivä. Illalla läksiäisillallinen.

Päivä 8. Kotimatka 

 

Aamiaisen jälkeen bussikuljetus lentokentälle ja lento Hania - Helsinki.

 

bottom of page