top of page

Kevään Matkaohjelma

 

Kulinaaria ja kulttuuria Ateenassa

Huom. ma-la, jolloin 4 päivää perillä.
Tämä on alustava ohjelma ja pienet muutokset ovat mahdollisia. Tarkennettu ohjelma toimitetaan ilmoittautuneille.

Päivä 1. Matkapäivä 

 

Iltalento Helsinki - Ateena,
bussikuljetus keskustahotelliin.
Myöhäisestä saapumisajasta johtuen tervetulotilaisuus pidetään seuraavana aamuna.  

Päivä 2. Pieni tutustumiskierros keskusta-alueella, Akropolis-museo ja Akropolis-kukkula - Illallinen elävänmusiikin tavernassa

 

Tervetulotilaisuus hotellilla, minkä jälkeen kierrämme keskustaa ja näemme kierroksen aikana antiikin ajan monumentteja, paikannamme museoita ja muita nähtävyyksiä. Valitsemme ensimmäisen päivän kohteeksi tutustumisen Akropolis-museoon ja mahtavaan Akropoliin kukkulaan. Tämän jälkeen laskeudumme Anafiotikan kaupunginosan läpi Plakaan, jossa lounastamme yhdessä paikallisten ja turistien suosimassa souvlatsidikossa eli grillitavernassa Monastirakin aukion vieressä.

Iltaohjelmana lähdemme elävänmusiikin tavernaan, jossa illastamme kuunnellen kreikkalaista kansanmusiikkia.

Päivä 3. Kulinaariset kujat ja mahtavat kauppahallit - Iltaohjelmana viinien maistelua viinibaarissa

 

Lähdemme aamiaisen jälkeen hotellilta kävellen ja kuljemme pikkukatuja kieputellen kohti Ateenan mahtavia kauppahalleja.  Matkalla pysähdymme eri paikkoihin maistelemaan tyypillisiä herkkuja. Maisteluja on päivän mittaan useita erilaisia. Kauppahallit ovat elämys, jota et koskaan unohda; lihaa, kalaa, mausteita, oliiveja, hedelmiä, vihanneksia silmän kantamattomiin. Innokkaimmat voivat tehdä hyviä ostoksia kotiinviemiseksi ja sen jälkeen lounastamme yhdessä hallien suosituista perinteisistä ruokapaikoista.

Iltaohjelmana lähdemme keskustassa sijaitsevaan viinibaariin, jossa maistelemme Kreikan eri alueiden viinejä juustojen kera.

 

Päivä 4. Kansallispuisto, vahdinvaihto ja Benaki-museo - Illalla ruokakurssi

 

Aamiaisen jälkeen suuntaamme kohti parlamenttirakennusta, jonka edessä tapahtuu teatraalinen vahdinvaihto aina tunnin välein. Jatkamme matkaa Kansallispuiston vehreille poluille ja näemme siellä pienen eläintarhan ja hyvällä onnella vapaana vaeltavia kilpikonnia. Kierrämme puiston takaa Benaki-museoon, johon tutustumisen jälkeen syömme kevyen lounaan museon näköalaravintolassa.

Iltapäivällä alkaa ruokakurssi halukkaille. Valmistamme kokonaisen menun tyypillisiä kreikkalaisia ruokia asiantuntijoiden opastuksessa ja istumme sen jälkeen yhdessä nauttimaan aikaansaannoksistamme illallisen merkeissä. Muilla vapaa-ilta.

Päivä 5. Aamupäivällä vierailemme viinitilalla - Iltapäivällä vapaata aikaa - Läksiäisillallinen

 

Aamulla lähdemme paikalliselle viiinitilalle Mesogian alueelle. Matkalla näet Attikan maisemia laajemmin. Viinitilalla tutustumme alueen viinintuotantoon ja maistelemme lukuisia viinejä pienen napostelun kera. Palattuamme viinitilalta nautimme yhteisen lounaan, minkä jälkeen vapaa iltapäivä.

 

Iltapäivä aikaa tehdä ostoksia keskustan mauste-, juusto-, hunaja- ja herkkukaupoissa.

Illalla kulinaariviikon päätöstilaisuus ja läksiäisillallinen.

Päivä 6. Kotimatka 

 

Aamiaisen jälkeen bussikuljetus lentokentälle ja lento Ateena - Helsinki.

 

bottom of page