top of page

Matkaohjelma


Aitoa Kreetaa

- oliivinpoimintaa ja rakinpolttoa

Tämä on alustava ohjelma ja pienet muutokset ovat mahdollisia. Tarkennettu ohjelma toimitetaan ilmoittautuneille.

IMG_20241003_131700.jpg
Päivä 1. Matkapäivä

 

Lento Helsinki - Hania, bussikuljetus Rethimnoniin ja majoittuminen. Majoittumisen jälkeen on
vuorossa ensimmäiset makuelämykset, kun suuntaamme kävelykierroksen päätteeksi tervetuloaterialle läheiseen tavernaan. 

Päivä 2. Vuoristokylän arkea ja elämyksiä 

​

Aamiaisen jälkeen ajamme bussilla saaren sisäosiin ja tutustumme perinteisen vuoristokylän elämään, ihmisiin, kylän nähtävyyksiin. Käymme paikallisessa kafenionissa ja myöhemmin, ennen paluuta kaupunkiin, syömme runsaan aterian yhdessä kylän tavernoista.

Päivä 3.  Viinitilavierailu ja kreetalaiset rypälelajikkeet


Aamulla lähdemme jälleen bussilla kohti viehättävää pientä viinitilaa. Päivän aikana kuulemme Kreetan viininviljelyksen historiasta ja perinteisistä paikallisista rypälelajikkeista, joista osa on pelastettu sukupuuttoon kuolemiselta innovaativisten ja innokkaiden uuden sukupolven viinitilallisten toimesta. Viinitilalla tutustumme tuotantotiloihin ja viinikellariin. Maistelemme useita eri viinejä tyypillisten kreetalaisten juustojen ja mezeiden kera. Mahdollisuus ostaa tilan viinejä mukaan. Viinitilavierailun jälkeen syömme yhdessä aterian paikallisten suosimassa tavernassa.

Päivä 4. Oliivinpoimintaa ja vierailu oliivipuristamossa


Aamupäivällä lähdemme "työvaatteissa" oliivilehtoon, jossa osallistumme yhdessä paikallisten kanssa oliivinkorjuuseen. Nautimme herkullisen piknik-aterian pellon reunalla ja ajamme sen jälkeen oliivikuorman kanssa paikalliseen oliivipuristamoon seuraamaan oliivien muuttumista Kreetan "vihreäksi kullaksi".  Päivän aikana kuulemme maistelemme myös erilaatuisia oliiviöljyjä ja kuulemme historiaa oliivinviljelyksestä, eri lajikkeista ja siitä, mitä kaikkea oliivipuu on merkinnyt ihmisille antiikin ajoista lähtien. Päivän päätteeksi jokainen saa mukaansa oman oliiviöljypullon.

Päivä 5. Rakia eli tsikudiaa ja kyläelämää


Tämä päivä vietetään jälleen vuoristokylässä rakikazanin äärellä istuen ja paikalliseen elämään tutustuen. Samalla kuulemme kaiken kreetalaisen tsikudian tislaamisesta ja siitä, mitä erinomaisen tsikudian valmistuksessa tulee huomioida. 

Päivä 6. Ruoanlaittoa paikallisen rouvan luona läheisessä kylässä 


Aamupäivällä aamiaisen jälkeen lähdemme kuljetuksella lähikylään, missä pääsemme osallistumaan vieraanvaraisessa kreetalaisessa kodissa perheen emännän ja isännän kanssa terveellisten kreetalaisten ruokien ja leivonnaisten valmistamiseen. Valmistamme mm. mussakaa, juustoa, viininlehtikääryleitä ja monia muita maukkaita perinteisiä ruokia. Lopuksi nautimme aikaansaannoksistamme yhdessä pitkän pöydän ääressä. 

Päivä 7. Vapaa päivä ja läksiäisillallinen ´thalassina´

​

Hyvää aikaa tutustua Rethimnonin kaupunkiin omien mieltymysten pohjalta ja tehdä vielä täydentäviä tuliaisostoksia; mahdollisesti juustoja, mausteita, hunajaa ja muita ruokatuotteita. Kaupungissa on myös mielenkiintoisia nähtävyyksiä, museoita, gallerioita ja käsityöläisten puoteja. Illansuussa nautimme läksiäisillallista merellisissä tunnelmissa venetsialaisessa satamassa.

Päivä 8. Kotimatka 

 

Aikaistetun aamiaisen jälkeen bussikuljetus lentokentälle ja lento Hania -  Helsinki.

 

bottom of page