top of page

Kuvituskurssi Haapsalussa

Lojuuko sinulla pöytälaatikossa pölyttyneitä ja unohdettuja tekstejä? Oletko joskus haaveillut vaikkapa omasta satu- tai runokirjasta? Lähde nyt mukaan kuvituskurssille Haapsalun inspiroivaan miljööseen ja herätä tekstisi henkiin. Kuvituskurssilla tehdään kuvitusharjoituksia ja valmiita kuvia omien tarinoiden, satujen tai runojen pohjalta. Osallistujasta riippuen kurssin tavoitteena on saada mukaan muutamia valmiita kuvia tai kuvasarja kirjaa varten.

 

Piispanlinnan ympärille rakennettu rauhallinen ja viehättävä puutalokaupunki Länsi-Virossa on tunnettu 1800-luvulla alkaneesta kylpyläperinteestään. Linnan rauniot, kapeat kadut, pitsihuvilat ja merenrannat luovat maalauksellisia maisemia ja pienet kahvilat, museot ja käsityöpuodit saavat vapaa-ajan Haapsalussa kulumaan joutuisasti.

Ajankohdat ja hinnat
2015

29.06. - 03.07. / 545 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Laiva-
matkat

Katamaraanit kulkevat säävarauksella. Mikäli katamaraanit eivät liikennöi, niin korvaava kuljetus on hitailla laivoilla.

Linda Line

Meno     Hki - Tallinna - Hki

               08:00 - 09:40

Paluu     Tal- Hki - Tal

               19:00 - 20:40

AVAA  JA TULOSTA MATKAKUVAUS (PDF)

KURSSIOHJELMA

Aluksi tarkastelemme esimerkkien avulla tekstin ja kuvan yhdistämisen eri mahdollisuuksia. Pohdimme kuvan ja tekstin suhdetta, suunnittelemme hahmoja ja kokeilemme erilaisia tyylejä ja tekniikoita. Mietimme yhdessä ja erikseen keinoja tekstin visualisoimiseksi persoonallisella ilmaisutyylillä. Ideoimisen, luonnostyöskentelyn ja havainnoimisen kautta siirrymme kuvakäsikirjoituksen tekemiseen, kirja-aukeaman sommitteluun ja kuvakirjan kuvitusprosessiin. Kuvitustekniikka on vapaa ja voit valintasi mukaan käyttää erilaisia piirustus- tai maalausvälineitä tussipiirustuksesta akvarelliin tai vaikka luoda kuvia tietokoneesi piirto-ohjelmilla. Kurssilaiset työskentelevät omilla materiaaleilla ja välineillä.

Materiaalia ja inspiraatiota oman työn tueksi etsimme Haapsalun kiehtovista maisemista: merenrannoilta, vanhankaupungin kapeilta kujilta, pitsihuviloista, rosoisten puutalojen puutarhoista tai vaikka piispanlinnan jyhkeistä muureista ja porteista.


Vierailemme myös Ilon Wiklandin museossa opetukseen liittyen. Haapsalu oli Ilon Wiklandin lapsuusaikojen kaupunki ja hän tuli myöhemmin maailmankuuluksi Astrid Lindgrenin satujen kuvittajana. Museossa tutustumme hänen töihinsä ja elämäänsä kuvittajana koskettavan elämänkertavideon välityksellä.
 

 

OPETUS

Opetustunteja on yhteensä 24h. Opettaja käy alussa läpi teoriaa ja sen jälkeen alkaa käytännön työskentely. Opettaja on tuntien aikana läsnä ja auttaa tarvittaessa tai antaa vinkkejä haluamasi lopputuloksen saavuttamiseksi. Kuvitustöitä voi halutessaan jatkaa varsinaisten opetustuntien ulkopuolella.

Opettajana on Kaisa Puustak,  joka on itsekin kuvittaja, graafikko ja monipuolinen taiteilija. Opetus on suomen kielellä.

 

MAJOITUS 

Majoitus on pienessä ja kodinomaisessa Päevavilla hotellissa, joka sijaitsee meren rannalla n. 10 minuutin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta. Huoneet sijaitsevat kahdessa eri rakennuksessa ja jokaisessa huoneessa on oma wc ja suihku. Lisätietoja hotellin omilta sivuilta www.paevavilla.ee

 
RUOKAILUT

Hinta sisältää aamiaiset. Muut ateriat jokainen maksaa itse. Päevavillassa on oma pieni ravintola ja sen lisäksi Haapsalussa on monia viehättäviä kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia lounasta ja illallista hyvin edullisesti.

 

VAPAA-AIKANA

Vapaa-aikana on mahdollisuus monenlaiseen aktiviteettiin kaupungissa tai lähiympäristössä. Olemme järjestäneet myös matkan hintaan sisältyen opastetun kiertokävelyn Haapsalussa. Ryhmän kiinnostuksen mukaan voimme  tutustua esim. Evald Okasen museoon ja taidekäsityöläisten pajoihin.

 

RYHMÄN KOKO

Kurssin toteutuminen edellyttää vähintään 6 osallistujaa ja enimmäismäärä on 10 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Tarkempi alustava viikko-ohjelma lähetetään osallistujille etukäteen ja tarkennettu versio jaetaan kaikille tervetulotilaisuudessa.

 

 

HINTAAN SISÄLTYY

katamaraanimatkat, bussikuljetukset Virossa, tervetulotilaisuus, tervetulomalja, majoitus 2 hh:ssa, buffet-aamiaiset, opetus, värejä ja materiaaleja kokeiluja varten, opastettu kiertokävely kaupungissa, vierailu Ilon Wiklandin museossa, yhteisiä illallishetkiä ja muuta yhteistä ohjelmaa kaupungin tarjonnan mukaan sekä oppaan palvelut koko matkan ajan. (hintaan ei sisälly ruoat, juomat, taidevälineet ja värit)

 

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa xxx euroa/vko.

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

 

 

 

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa kurssin teemaan ja lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko matkan ajan. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 MjMv

Viikon ohjelma
Mitä mukaan?
bottom of page