top of page
Omaelämäkerrallinen kirjoittajakurssi

EVÄITÄ ELÄMÄÄN

Kreetalla   - TÄMÄN MATKAN UUSI SISÄLTÖ TARKENTUU MYÖHEMMIN

Kaipaatko etelän hellivää lämpöä ja valoa?
Haluaisitko samalla keventää henkistä kuormaasi ja löytää uusia, luovia voimavaroja elämääsi kirjoittaen. Tutustu alla olevaan matkakuvaukseen ja lähde elämäsi tärkeimmälle matkalle, matkalle sisimpääsi!


Tunnistatko itsessäsi Afroditen aistillisuutta ja Heran uskollisuutta? Mitä ominaisuuksia haluat kehittää itsessäsi? Missä olet nyt ja minne olet menossa? Haluatko ottaa Hekaten oppaaksesi elämäsi tienristeyksessä?

Kurssilla tutkitaan omaa elämää muun muassa antiikin Kreikan ikiaikaisten myyttien valossa pienessä viehättävässä Paleohoran kylässä Kreetan etelärannikolla. Leppeät merituulet tuulettavat ajatuksia samalla kun upeat maisemat, kreetalainen kulttuuri sekä tuoksu-, maku- ja tuntoaistimukset tarjoavat elämyksiä ja siivittävät kirjoittamista.

Luovaa kirjoittamista, kirjallisuusterapiaa ja antiikin myyttejä yhdistävällä kurssilla on mahdollista valita lähestymistavaksi joko omaelämäkerrallinen kirjoittaminen tai itseä hoitava puoli.

Ajankohta
ja hinta
2024
Lennot

kesäkuussa / 1´xxx €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Hinta alkaen 2hh:ssa

1hh-lisä 165 €

Finnair AY1855/1856

Meno     Hki - Hania

               06:00 - 09:55

Paluu     Hania - Hki

               10:50 - 14:50

Kurssilla tutkimusmatkaa omaan elämänhistoriaan siivittävät antiikin Kreikan myytit sekä ikiaikaiset jumalat ja etenkin jumalattaret. Niiden kautta on mahdollista hahmottaa elämänkaaren vaiheita ja ihmisyyden sekä erikseen naisen ja miehen elämän kulmakiviä. Jumalattaria ei tarvitse tuntea ennalta. 

Kreeta on ollut monen valloittajan mielenkiinnon kohde ja elänyt monenlaisen vallan alla, mikä näkyy myös kohteemme Paleohoran historiassa. Paleohora tarjoaa oivallisen ilmapiirin ja maisemat kreikkalaisten jumalien ja erityisesti jumalattarien ikiaikaisen merkityksen tutkimiselle myös nykynaisen ja -miehen elämässä.

Kurssi on yhdistelmä ryhmätyöskentelyä ja omatoimista tekemistä.

 

OPETUS

Ryhmätyöskentelyä on neljä tuntia päivässä. Myös ohjatun toiminnan lomassa on mahdollista vetäytyä hetkeksi kirjoittamaan annettuja lyhyitä kirjoitustehtäviä luontoon, rannalle tai muualle omaan rauhaan. 

Huom. Osallistujat saavat tarkemman, päiväkohtaisen ohjelman ja ennakkotehtävän lähempänä matkaa.

KOHDE

Matkakohteena on Paleohora, idyllinen, aitokreetalainen rantakylä, joka sijaitsee Kreetan saaren länsipäässä etelärannikon puolella, Libyan meren rannalla. Kylän väkiluku on vain 1 675. Paleohorassa on 1200-luvulla rakennetun venetsialaisen linnoituksen rauniot, viehättävä kyläkeskusta tavernoineen ja kaksi uimarantaa, niemimaan molemmin puolin. Sieltä on n.70 km Haniaan. Hanian lentokentältä on n. 90 km /1 h 40 min ajomatka Paleohoraan.

MAJOITUS 

Majoitus on Villa Candiassa tai Villa Marisessa (tai vastaavan tasoisessa lähistön hotellissa), jotka sijaitsevat aivan hiekkarannan tuntumassa, rehevän puutarhan ja oliivipuiden keskellä. Kylän keskusaukiolle on matkaa n. 550m. Aamiainen tarjoillaan omassa rantabaarissa. Katso hotellikuvaus hotellin omilta nettisivuilta www.villamarise.com

RETKET

Matkan hintaan sisältyy yksi päiväretki läheiseen Azogiresin vuoristokylään.  Osana kurssin ohjelmaa teemme myös pieniä retkiä lähiluontoon ja mm. niemen kärjessä sijaitsevalle muinoin kylän suojaksi rakennetulle linnoitukselle, Selino Castellille, jonka rauniot ovat venetsialaiselta aikakaudelta. Retket toimivat oivallusten ja kirjoittamisen virikkeinä.

RUOKAILUT

Villa Candian rantabaarissa tarjoillaan buffet-aamiainen, joka sisältyy matkan hintaan. Matkan hintaan sisältyvät myös tervetuliais- ja läksiäisateria sekä yksi kreetalainen illanvietto ruokaillen. Näihin ruokailuihin sisältyy vesi ja talonviini. Lounasta nautimme omakustanteisesti. Viikon mittaan on mahdollisuus tutustua Paleohoran kylän lukuisiin tavernoihin, joissa voi maistella veden kielelle herauttavia kreikkalaisia herkkuja.

VAPAA-AIKANA

Kirjoittamisen ohella  jää myös vapaata aikaa, jolloin on mahdollisuus tutustua lähemmin Paleohoran kylään, uida hienolla hiekkarannalla, tehdä kävelyretkiä tai vain istua katukahvilassa paikallisten elämää seuraten. Innokkaimmat voivat lähteä myös laiva- tai bussiretkelle paratiisimaiselle Elafonissin uimarannalle ja kahluusaarelle, jonka ranta muuttaa muotoaan joka vuosi meren aaltojen muovaamana.

 

RYHMÄN KOKO

Kurssin toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa ja enimmäismäärä on 16 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

TARKEMPI OHJELMA

Tarkempi alustava viikko-ohjelma lähetetään osallistujille etukäteen ja tarkennettu versio jaetaan kaikille tervetulotilaisuudessa. Kurssiin liittyy pieni ennakkotehtävä ja suositeltavaa luettavaa. Niistä tulee osallistujille erillinen ohjeistus.

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat Finnairin lennot, lentokenttäkuljetukset ja opastukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa, buffet-aamiaiset, tervetulotilaisuus, runsas tervetuloateria ja läksiäisateria sisältäen talonviinin ja veden, kirjoittajakurssin (n. 24 tuntia ohjattuna), yksi päiväretki lähikylään, yksi yhteinen illanvietto sisältäen runsaan illallisen, veden ja talonviinin. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa ja mahdollisuus osallistua yhteisiin illanviettoihin, joissa nautitaan maksullisia illallisia eri tavernoissa. Suomenkielinen opas ja ohjaajat ovat mukana retkillä ja huolehtivat ryhmästä koko viikon.

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yksin omassa 2hh:ssa +165 euroa/vko. Huom. 1hh:eita rajoitettu määrä.

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa luovaan tai terapeuttiseen kirjoittamiseen ja lomailuun. Suomenkielinen opas ja ohjaajat huolehtivat ryhmästä koko viikon ja organisoivat yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. 

 

MUUTA

Mukaan seikkailunhalua ja ripaus rohkeutta kurkistaa omaan sisimpään ja mahdollisuuteen löytää voimavaroja elämässä eteenpäin! Varaathan mukaan myös positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 MjMv

Viikon ohjelma

Huom. Päiväkohtainen ohjelma ja ennakkotehtävä toimitetaan ilmoittautuneille ennen kurssin alkua.

Lisätiedot opetuksen sisällöstä: Silja Mäki, Psykoterapiapalvelu Silja Mäki 050 313 1027, silja.maki (at) saunalahti.fi, www.terapiasiljamaki.fi

Lue lisää ohjaajista tästä.

Silja Mäki

Anne Tarsalainen

HelenaHietaniemi_edited.jpg

Helena Hietaniemi

"Joko  tunnet,

kuinka varpaasi työntyvät kuumaan rantahiekkaan, aurinko lämmittää koko kehoasi ja leppeä merituuli hellii mieltäsi... juuri ennen hetkeä, kun pulahdat virkistävän meren syleilyyn."

bottom of page