top of page
LÖYDÄ SANOJEN TAIKA

luovan ja hoitavan kirjoittamisen kurssi Kreetalla 

 

UUTUUS

Kaipaatko etelän hellivää lämpöä ja valoa? Janoatko irtiottoa arjesta lempeässä ja lämminhenkisessä seurassa? Haluatko samalla käsitellä elämäsi käännekohtia, etsiä itsessäsi piileviä voimavaroja ja luovuuden iloa ja ammentaa haaveistasi ja unelmistasi uutta intoa ja toivoa?

Tutustu alla olevaan matkakuvaukseen ja lähde elämäsi tärkeimmälle matkalle,  jossa pääset seikkailemaan omassa sisimmässäsi luovan ja hoitavan kirjoittamisen keinoin.


Löydä sanojen taika -kurssi on viikon mittainen hengähdystauko pienessä viehättävässä Paleohoran kylässä Kreetan etelärannikolla. Kurssilla olet vain itseäsi varten, vailla pakkoja. Saat antaa luovuutesi kukkia – tai vasta heräillä – levosta käsin, kirjoittamisen, lukemisen ja keskustelujen parissa.

Kurssilla hyödynnetään luovan kirjoittamisen ja kirjallisuusterapian menetelmiä, jotka auttavat sinua tutkimaan omaa elämääsi ja tunteitasi kirjoittamisen kautta. Myös keskustelu sekä tunteiden, ajatusten, kokemusten ja tekstien jakaminen ovat tärkeä osa kokonaisuutta – upeita maisemia, paikallista kulttuuria, ikiaikaista historiaa sekä elämyksellisiä aistinautintoja unohtamatta.

Ajankohta
ja hinta
2024
Lennot

09.06.-16.06. / 1´295 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Hinta alkaen 2hh:ssa

1hh-lisä 185 €

Finnair AY1855/1856

Meno     Hki - Hania

               06:00 - 09:55

Paluu     Hania - Hki

               10:50 - 14:50

Kurssi on yhdistelmä ryhmätyöskentelyä ja omatoimista tekemistä.

 

Löydä sanojen taika -kirjoittajamatkalla

 • vapaudut kirjoittamaan ohjatusti elämäsi käännekohdista

 • pääset luotaamaan toiveitasi ja unelmiasi ja löydät itsestäsi uusia voimavaroja

 • saat kokeilla myös kehollisia ja aistihavaintoihin perustuvia menetelmiä

 • koet kirjoittamisen ajatuksia selkiyttävän ja energisoivan voiman

 • tutustut uuteen tapaan käsitellä tunteitasi ja opit käsittelemään elettyä elämää ja työstämään muistojasi kirjoittamalla

 • löydät itsestäsi uusia voimavaroja, kehität itsetuntemustasi ja tutustut omiin vahvuuksiisi

 • rohkaistut kokeilemaan uutta ja saat uusia ideoita

 • nautit ansaitsemastasi lomasta idyllisessä, aitokreetalaisessa Paleohoran rantakylässä

 • saat kannustusta ja vertaistukea muilta osallistujilta

 • olet aidosti vapaa velvoitteista ja voit keskittyä katkoitta ihan vaikka vain olemiseen

 • et tarvitse aiempaa kokemusta kirjoittamisesta.

 

OPETUS

Ryhmätyöskentelyä on viitenä päivänä kolme tuntia päivässä yhtä vapaapäivää lukuun ottamatta. Myös ohjatun toiminnan lomassa on mahdollista vetäytyä hetkeksi kirjoittamaan annettuja lyhyitä kirjoitustehtäviä luontoon, rannalle tai muualle omaan rauhaan.

Huom. Osallistujat saavat tarkemman, päiväkohtaisen ohjelman ja ennakkotehtävän lähempänä matkaa.

KOHDE

Matkakohteena on Paleohora, idyllinen, aitokreetalainen rantakylä, joka sijaitsee Kreetan saaren länsipäässä etelärannikon puolella, Libyan meren rannalla. Kylän väkiluku on vain 1 675. Paleohorassa on 1200-luvulla rakennetun venetsialaisen linnoituksen rauniot, viehättävä kyläkeskusta tavernoineen ja kaksi uimarantaa, niemimaan molemmin puolin. Sieltä on n.70 km Haniaan. Hanian lentokentältä on n. 90 km /1 h 40 min ajomatka Paleohoraan.

MAJOITUS 

Majoitus on Villa Candiassa tai Villa Marisessa (tai vastaavan tasoisessa lähistön hotellissa), jotka sijaitsevat aivan hiekkarannan tuntumassa, rehevän puutarhan ja oliivipuiden keskellä. Kylän keskusaukiolle on matkaa n. 550m. Aamiainen tarjoillaan omassa rantabaarissa. Katso hotellikuvaus hotellin omilta nettisivuilta www.villamarise.com

RETKET

Matkan hintaan sisältyy yksi päiväretki läheiseen Azogiresin vuoristokylään.  Osana kurssin ohjelmaa teemme myös pieniä retkiä lähiluontoon ja mm. niemen kärjessä sijaitsevalle muinoin kylän suojaksi rakennetulle linnoitukselle, Selino Castellille, jonka rauniot ovat venetsialaiselta aikakaudelta. Retket toimivat oivallusten ja kirjoittamisen virikkeinä.

RUOKAILUT

Villa Candian rantabaarissa tarjoillaan buffet-aamiainen, joka sisältyy matkan hintaan. Matkan hintaan sisältyvät myös tervetuliais- ja läksiäisateria sekä yksi kreetalainen illanvietto ruokaillen. Näihin ruokailuihin sisältyy vesi ja talonviini. Lounasta nautimme omakustanteisesti. Viikon mittaan on mahdollisuus tutustua Paleohoran kylän lukuisiin tavernoihin, joissa voi maistella veden kielelle herauttavia kreikkalaisia herkkuja.

VAPAA-AIKANA

Kirjoittamisen ohella  jää myös vapaata aikaa, jolloin on mahdollisuus tutustua lähemmin Paleohoran kylään, uida hienolla hiekkarannalla, tehdä kävelyretkiä tai vain istua katukahvilassa paikallisten elämää seuraten. Innokkaimmat voivat lähteä myös laiva- tai bussiretkelle paratiisimaiselle Elafonissin uimarannalle ja kahluusaarelle, jonka ranta muuttaa muotoaan joka vuosi meren aaltojen muovaamana.

RYHMÄN KOKO

Kurssin toteutuminen edellyttää vähintään 10 osallistujaa ja enimmäismäärä on 16 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

TARKEMPI OHJELMA

Tarkempi alustava viikko-ohjelma lähetetään osallistujille etukäteen ja tarkennettu versio jaetaan kaikille tervetulotilaisuudessa. Kurssiin liittyy pieni ennakkotehtävä ja suositeltavaa luettavaa. Niistä tulee osallistujille erillinen ohjeistus.

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat Finnairin lennot, lentokenttäkuljetukset ja opastukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa, buffet-aamiaiset, tervetulotilaisuus, runsas tervetuloateria ja läksiäisateria sisältäen talonviinin ja veden, kirjoittajakurssin (n. 15 tuntia ohjattuna), yksi päiväretki lähikylään, yksi yhteinen illanvietto sisältäen runsaan illallisen, veden ja talonviinin. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa ja mahdollisuus osallistua yhteisiin illanviettoihin, joissa nautitaan maksullisia illallisia eri tavernoissa. Suomenkielinen opas ja ohjaajat ovat mukana retkillä ja huolehtivat ryhmästä koko viikon.

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yksin omassa 2hh:ssa +185 euroa/vko. Huom. 1hh:eita rajoitettu määrä.

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa luovaan tai hoitavaan kirjoittamiseen ja lomailuun. Suomenkielinen opas ja ohjaaja huolehtivat ryhmästä koko viikon ja organisoivat yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. 

 

MUUTA

Mukaan seikkailunhalua ja ripaus rohkeutta kurkistaa omaan sisimpään ja mahdollisuuteen löytää voimavaroja elämässä eteenpäin! Varaathan mukaan myös positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KKV 1017/04 Mj

Viikon ohjelma

Huom. Päiväkohtainen ohjelma ja ennakkotehtävä toimitetaan ilmoittautuneille ennen kurssin alkua.

Lisätiedot opetuksen sisällöstä: 

Annamari Typpö
Sananhaltija

www.sananhaltija.fi

Lue lisää ohjaajista tästä.

Annamari 2 kuvaaja Aino Luukkanen_edited.jpg

Annamari
Kuva: Aino Luukkanen

"Joko  tunnet,

kuinka varpaasi työntyvät kuumaan rantahiekkaan, aurinko lämmittää koko kehoasi ja leppeä merituuli hellii mieltäsi... juuri ennen hetkeä, kun pulahdat virkistävän meren syleilyyn."

bottom of page