top of page

Kolokithokeftedes 

 Κολοκυθοκεφτέδες eli  kesäkurpitsapihvit

 

Herkulliset, terveelliset ja suussasulavat kesäkurpitsapihvit, ravintoa mielelle ja kielelle! 💚

Kokonaisvalmistusaika n. 1h 20 min

Ainekset

● 1 kg kesäkurpitsaa

● 2-3 kevätsipulia varsineen

● 250 g pehmeää fetajuustoa murennettuna

● n. 2,5 dl jauhoja

● 1 1/4 tl leivinjauhetta

● suuri kourallinen tuoreita mintunlehtiä, hienonnettuna

● suuri kourallinen tuoretta lehtipersiljaa, hienonnettuna

● 1 dl tilliä, paksut varret poistettu ja hienonnettuna

● 2 kananmunaa, mieluiten luomu

● pippuria myllystä
● suolaa

● oliiviöljyä, paistamiseen

Ohjeet

Raasta kesäkurpitsa ja laita se siivilään valumaan.

Sekoita raastetun kesäkurpitsan joukkoon hieman suolaa ja anna vetäytyä 15-20 minuuttia. Puristele massaa poistaaksesi mahdollisimman paljon nestettä, jotta varsinaisesta taikinasta ei tule liian löysää.

Lisää isossa kulhossa kesäkurpitsan joukkkoon pieneksi leikatut kevätsipulit, hienonnetut yrtit, murennettu fetajuusto, jauhot, joihin on lisätty leivinjauhe ja munat. Mausta lopuksi pippurilla ja sekoita varovasti. Maista. Lisää tarvittaessa vielä hieman suolaa, mutta muista, että fetajuusto on myös suolaista.

 

Jos taikina on liian tahmeaa muotoiltavaksi, lisää hieman jauhoja. Voit laittaa kulhon hetkeksi jääkaappiin. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä tai litteitä pihvejä ja pyöräytä ne jauhoissa.

Kuumenna oliiviöljy tarttumattomassa pannussa kuumaksi (n. 170-180°C). Ole varovainen kuuman öljyn kanssa. Öljyn tulee ulottua noin 3 cm astian reunoille, koska pyörykät tai pihvit on tarkoitus uppopaistaa eli friteerata. Lisää pannulle vain muutama pihvi tai noin 7-8 pyörykkää kerrallaan ja paista kullanruskeiksi. Jos öljy on sopivan kuumaa, niin paistoaika on n. muutaman minuutin molemmin puolin eli n. 4-5 minuuttia yhteensä. Poista pihvit öljystä reikäkauhalla ja laita talouspaperin päälle, johon ylimääräinen öljy valuu. Voit myös käyttää paistoritilää ja ottaa ylimääräisen öljyn talteen uutta paistokertaa varten. Jos et halua uppopaistaa pihvejä tai taikinasi jäi liian löysäksi, niin voit paistaa pihvit myös oliiviöljyn kera lettupannulla tai paistinpannulla.

Reseptin hyviä puolia on se, että voit varioida taikinaa mielesi mukaan. Voit esim. raastaa sekaan myös porkkanaa tai käyttää vaikka keltaista kurpitsaa. Gluteenittoman reseptistä saa käyttämällä soveltuvia jauhoja ja laktoosittoman valitsemalla laktoositonta juustoa.

Voit tarjoilla lisukkeena esim. tsatsikia.

Kerro, miten onnistuit!

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page