top of page

Luukku 24

free-christmas-backgrounds-joulukalenteri_edited.jpg
wieńce.jpg
Hyvää ja tunnelmallista joulua!

Joulukuu on hujahtanut vauhdilla ja jännittävä matka kohti jouluaattoa on viimeinkin tiensä päässä!
 

Joulukalenterin luukuissa on ollut valtava määrä tietoa ja historiaa Kreikkaan ja kreikkalaisiin joulutapoihin ja perinteisiin liittyen. Jos et ole jouluvalmisteluiltasi joutanut niitä lukemaan, niin ei huolta; luukut pysyvät avoinna vuoden loppuun asti. Nyt voit rauhassa, kiireen toivottavasti tauottua, suu kinkkua tai suklaata täynnä, lukea niitä läpi joulunpyhinä. 

 

Tämän päivän kalenterikuva on aina ollut minulle niin mieluinen. Se on täynnä joulun rauhaa ja tunnelmaa. ✨

 

Voit kuvitella kuvassa olevan Pohjois-Kreikan vuoristokylän, kuten Monodendrin, jonka nimi on kreikkaa ja tarkoittaakin ´yksi puu´; olkoon se vaikka sitten tämä kauniisti loistava joulupuu. 🎄

Zagorohorian ja Vikos-rotkon patikointimatkalla ensi keväänä pääset kokemaan Monodendrin kylän lisäksi Pohjois-Kreikan Epiruksen alueen erilaiset, huikeat maisemat. 

 

Neljäs adventti - Pyhä adventti

Tänä vuonna jouluaatto on myös neljäs adventtisunnuntai. Neljäs adventti eli pyhä adventti (Adventus sanctificationis), on monissa kirkkokunnissa omistettu Jeesus-lasta kantavalle Neitsyt Marialle. Niin on vuodesta 2000 lähtien ollut myös Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa, jotta se erottuisi selkeämmin kolmannesta adventista. Neljäs kynttilä on rakkauden kynttilä.


Sytytetään tänään siis ikkunalle neljä kynttilää ja hiljennytään miettimään joulun sanomaa.

 

 

Hyvää ja tunnelmallista joulua sinulle ja läheisillesi!

... ja tähän alle voit jättää joulutervehdyksiä muille kalenteria seuraaville ja reissujen matkakavereille!

⭐⭐⭐⭐

P.S. Muistathan osallistua joulukalenterin luukun 22 matkalahjakorttiarvontaan.

Jätä joulutervehdys! 🎁 (1)

Guest
Dec 25, 2023

Kiitos tästä joulukalenterista Päivi 👋 Kiitos viime kesäkuun kirjoittajamatkan hienoista järjestelyistä 🌹 Uusia matkaelämyksiä odotellen Χρόνια πολλά 🍀Tykkää
bottom of page