top of page

Luukku 2

Joululaiva.jpg
the-christmas-tree-and-syntagma-square-with-festive-lights-in-athens-greece.jpg
Jouluvaloin koristellut laivat

Kreikassa joulua symboloi usein laiva ja kauniisti valoketjuin koristellut laivafiguurit ilmestyvät kaupunkien toreille, myös Ateenan Syntagma-aukiolle.

Jouluvene on vanha kreikkalainen perinne, joka tunnetaan nimellä "Karavaki", mikä tarkoittaa pientä laivaa.  Monilla perheillä on ollut tapana koristella perheen vene valoilla. Monin paikoin tämä kaunis juhlaperinne kukoistaa yhä edelleen. Jos perheellä ei ollut venettä, he käyttivät koristeluun pieniä koristeveneitä. Lapset kantoivat näitä veneitä ympäriinsä kiertäessään soittimien kanssa ja laulaessaan lauluja naapureilleen. Jotkut perheet asettivat koristellun veneen takan lähelle tai esille talon etuovelle. Veneet symboloivat Kreikassa siirtymistä kohti uutta elämää.

 

Uskotaan, että ensimmäinen joulukuusi saapui Kreikkaan vuonna 1833. Tämä tapahtui, kun maasta tuli kuningaskunta ja kuninkaaksi valittiin Baijerin Otto von Wittelsbach, joka hallitsi vuosina 1832–1862. Othonasin palatsiin asetettiin joka vuosi joululoman aikana joulukuusi, joka tavallaan toi kuninkaan oman maan perinteet jaettavaksi kreikkalaiseen maailmaan. Vaikka joulukuusiperinteestä tuli suosittu, monet pitävät silti kiinni juuristaan ​​ja koristelevat veneitä.

Joulumatka Ateenaan?

Joulumatka Ateenaan on ollut vuosikausien ajan haaveissani. Haluaisin viedä sinutkin jouluna Ateenaan, jolloin kaupunki on täynnä joulun tunnelmaa. Keskustan kapeat kujat on koristeltu tuikkivin jouluvaloin luoden todellista joulun tunnelmaa. Kaduilla tuoksuu paahdetut mantelit ja muut jouluherkut. Leipomot pursuilevat joulun ajan leivonnaisia ja mm. Syntagma-aukio on puettu jouluun. Myös muualla kaupungissa löytyy erilaista jouluohjelmaa ja jouluisia käyntikohteita.

 

Kommentoi tähän alle, kiinnostaisiko sinua joulunvietto mukavassa seurassa kaikkialla loistavien jouluvalojen ja historiallisen tunnelman Ateenassa, jossa kauniina päivinä talvellakin ulkoilmakahvilat ja ravintolat pursuilevat iloisia ja puheliaita ihmisiä?

Kerro jotain kivaa! (11)

Misafir
04 Ara 2023

Kiinnostaisi todella!

Tykkää

Misafir
04 Ara 2023

Kyllä kiinnostaisi.

Tykkää

Misafir
04 Ara 2023

Kyllä kiinnostaisi, olisi mielenkiintoista nähdä.

Tykkää

Misafir
03 Ara 2023

Olisi varmasti hieno reissu!

Tykkää

Misafir
03 Ara 2023

Olisi hieman toisellainen joulu!

Eikö se edellinen matka toteutunutkaan🤔!? Seurasin tuolloin säätä Ateenassa; varsin suotuisaa oli jopa18-20 astetta ja ☀️.

Tykkää

Misafir
03 Ara 2023

Kyllä kiinnostaisi kovasti. Johan sitä kerran, muutama vuosi sitten, yritettiin mutta silloin ei ollut riittävästi mukaan lähtijöitä.

Tykkää

Misafir
02 Ara 2023

Hieno idea!

Tykkää

Misafir
02 Ara 2023

No kyllä vain joulumatka kiinnostaisi! 😊

Tykkää

Misafir
02 Ara 2023

Hyvä ajatus. Enpä ole osannut yhdistää joulutoreja Ateenaan. Kiinnostaa!

Tykkää

Misafir
02 Ara 2023

No nyt puhut asiaa! Innolla mukana - Thessalonikia odotellessa...

Tykkää
bottom of page