top of page

Luukku 2

Joululaiva.jpg
Joululaiva.png
Jouluvaloin koristellut laivat

Kreikassa joulua symboloi usein laiva ja kauniisti valoketjuin koristellut laivafiguurit ilmestyvät kaupunkien toreille, myös Ateenan Syntagma-aukiolle.

Jouluvene on vanha kreikkalainen perinne, joka tunnetaan nimellä "Karavaki", mikä tarkoittaa pientä laivaa.  Monilla perheillä on ollut tapana koristella perheen vene valoilla. Monin paikoin tämä kaunis juhlaperinne kukoistaa yhä edelleen. Jos perheellä ei ollut venettä, he käyttivät koristeluun pieniä koristeveneitä. Lapset kantoivat näitä veneitä ympäriinsä kiertäessään soittimien kanssa ja laulaessaan lauluja naapureilleen. Jotkut perheet asettivat koristellun veneen takan lähelle tai esille talon etuovelle. Veneet symboloivat Kreikassa siirtymistä kohti uutta elämää.

 

Uskotaan, että ensimmäinen joulukuusi saapui Kreikkaan vuonna 1833. Tämä tapahtui, kun maasta tuli kuningaskunta ja kuninkaaksi valittiin Baijerin Otto von Wittelsbach, joka hallitsi vuosina 1832–1862. Othonasin palatsiin asetettiin joka vuosi joululoman aikana joulukuusi, joka tavallaan toi kuninkaan oman maan perinteet jaettavaksi kreikkalaiseen maailmaan. Vaikka joulukuusiperinteestä tuli suosittu, monet pitävät silti kiinni juuristaan ​​ja koristelevat veneitä.

Joulumatka Ateenaan?

Joulumatka Ateenaan, jonne talvella on helpompi lentää, on ollut vuosikausien ajan haaveissani. Olen siis halunnut järjestää sinne ryhmämatkan ja muutamia vuosia sitten oli ensimmäinen yritys. Tuolloin emme saaneet ryhmää kasaan, mutta toivossa on hyvä elää... ehkäpä jo vuoden päästä sellainenkin onnistuisi.

 

Kommentoi tähän alle, kiinnostaisiko sinua joulunvietto mukavassa seurassa kaikkialla loistavien jouluvalojen ja historiallisen tunnelman Ateenassa, jossa kauniina päivinä talvellakin ulkoilmakahvilat ja ravintolat pursuilevat iloisia ja puheliaita ihmisiä?

P.S. Tarina jouluveneistä jatkuu tiistaina 6.12.

Kerro jotain kivaa! (7)

Guest
Dec 05, 2022

Ihanan näköisiä nuo valoin koristellut laivat!!!!!

Tykkää

Guest
Dec 04, 2022

Kyllä kiinnostaa!

Tykkää

Guest
Dec 04, 2022

Voi oikein mielelläni lähtisin!

Tykkää

Guest
Dec 03, 2022

Kyllä kiinnostaa 🎄

Tykkää

Guest
Dec 03, 2022

kyllä kiinostaisi 😍

Tykkää

Guest
Dec 03, 2022

Kyllä kiinnostaisi joulu Ateenassa.

Tykkää

Guest
Dec 02, 2022

Jos se matka suunnitellaan ajoissa - mieluusti , mutta nyt tulevana Jouluna emme pääse - tulee vieraita ja lapsia ja lapsenlapsia ... matkat on jo varattu

Tykkää
bottom of page