top of page
12-Lemon-Frozen-Yogurt.jpg
sitruunajätski
Sitruunajätskit_tikussa

Helppo sitruunainen
jogurttijäätelö 🍋
 
eli  kreikaksi Παγωμένο γιαούρτι με λεμόνι


Herahtaako vesi kielen alle, kun ajattelet kirpeän suloista sitruunaa? ... ja vielä yhdistettynä paksuun, kermaiseen kreikkalaiseen jogurttiin. 💛

Sitruuna on kreikkalaisen keittiön perusainesosa, ja sitä käytetään usein kesäresepteissä. Yksi ihastuttavimmista tavoista nauttia sen raikkaasta mausta on virkistävä jugurttijäätelö. Tämä terveellinen sitruunajogurttijäätelö on makea, kermainen, kirpeä ja virkistävä jälkiruoka kesäksi! 🍋

Huom. Jäätelökonetta ei tarvita – vain kulho, vispilä ja vähän pakastusaikaa.​

Ainekset

● n. 500g kreikkalaista jogurttia

● 2 dl kuohukermaa 

● 3/4 dl makeutettua kondensoitua maitoa 

● 1-2 sitruunan mehu

● 1-2 sitruunan raastettu kuori
● 1 tl vaniljauutetta (tai 2 tl vaniljasokeria tai 1/2 tl vaniljajauhetta)

● jos kaipaat makeampaa jäätelöä, niin lisää vielä pölysokeria 1-2dl tai vastaava määrä käyttämääsi muuta makeutusainetta

● ripaus suolaa

Ohjeet

Vatkaa kulhossa kerma vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa keskenään kreikkalainen jogurtti, makeutettu kondensoitu maito, sitruunankuori, sitruunamehu, vanilja (jos haluat) ja ripaus suolaa. Voit säädellä sitruunaisuutta makusi mukaan käyttämällä 1-2 sitruunaa.

 

Sekoita kermavaahto varovasti jogurttiseokseen lastalla, kunnes se on täysin sekoittunut ja kuohkea.

Kaada seos pakastimen kestävään astiaan, tasoita yläosa, peitä kannella tai kelmulla ja pakasta vähintään 6 tuntia tai yön yli.

Halutessassi voit tuunata jäätelöä: murskatuilla kekseillä tai tilkalla hunajaa.

Koristeeksi sopii sitruunan siivu ja mintun lehdet.

 

💡Vinkki: perheen pikkuihmisiä voit ilahduttaa jäädyttämällä massan jäätelömuoteissa. 👶
 

Kerro, miten onnistuit!

Share Your ThoughtsBe the first to write a comment.
bottom of page