top of page

Keramiikkaa, kyläkulttuuria ja 
kulinaaria Kreetalla

Margaritesin kylä on ollut vuosisatoja tunnettu keramiikastaan ja omasta erikoislaatuisesta savestaan. Kylä sijaitsee 25km päässä Rethimnonin kaupungista sisämaahan päin ainutlaatuisen luonnonkauneuden keskellä. Se on yksi tärkeimmistä keramiikkakeskuksista koko Kreikassa. Kylässä on n. 20 keramiikkapajaa, joissa ovat käytössä niin perinteiset kuin modernit tekniikat sulassa sovussa. Pajoissa taiteilijat myös esittelevät teoksiaan ja pääset tekemään upeita ostoksia kotiin tuomisiksi.

Ajankohdat ja hinnat
2023
Lennot

21.-28.5.2023 / x´xxx €

Pyydä tarjous omalle ryhmälle. Hintaan vaikuttaa osallistujien määrä ja matkan ajankohta ja toivotut muut lisäpalvelut.

Finnair AY1859/1860

Meno     Hki - Hania

               06:00 - 09:55

Paluu     Hania - Hki

               10:55 - 14:50

Viikon aikana olemme paikallisen keramiikkataiteilija Jorgos Dalamvelaksen opissa. Jorgos jatkaa isänsä perintöä ja on kehittänyt heidän keramiikkapajan tuotantoa ja myymälää. Jorgos on myös opiskellut keramiikkataidetta Ateenassa ja perehtynyt minolaisen ja antiikin ajan käyttökeramiikkaan. Margaritesin kylästä saadaan hyvin erikoislaatuista savea, joka polton jälkeen on täysin vesitiivistä ilman lasitusta. Kurssin aikana käymme läpi eri tekniikoita, vanhoja koristelutekniikoita ja teemme omia taideteoksiamme.

 

Ensimmäiset päivät (3 vrk) majoitumme Margaritesin kylässä upeasti restauroidussa Kouriton-perinnetalossa. Loppuviikoksi (4 vrk) siirrymme viehättävään Rethimnonin kaupunkiin, jossa pääsemme nauttimaan historiaa ja vanhoja käsityöperinteitä huokuvasta kaupunki- sekä rantalomasta. Viikon aikana käymme tutustumassa oliivipuristamoon ja maistelemassa viinejä viinitilalla Apokoronasin alueella sekä osallistumme kreetalaisen ruoan kurssille. Rethimnonissa teemme ensimmäisenä iltana yhteisen kävelykierroksen vanhassa kaupungissa, minkä lisäksi on mahdollista käydä omatoimisesti tutustumassa kaupungin arkeologiseen museoon, nykytaidemuseoon ja lukuisiin kansantaide-/taideteemaisiin pajoihin ja puoteihin.

KURSSI JA OPETUS

Kurssi ja ja opetus koostuvat noin 12 tunnin ohjatusta työskentelystä Jorgos Dalamvelasin opissa hänen omassa työpajassa. Opetusta on ensimmäisenä 3 päivänä ja yhtenä päivänä loppuviikosta. Viikon lopulla palaamme Margaritesin kylään viimeistelemään ja polttamaan töitämme. Huom. opetus on englannin kielellä.

MUU OHJELMA JA RETKET

Matkaohjelmaan on sisällytetty myös kaksi retkeä. Ensimmäinen on Loutran kylään Rethimnonin lähellä. Siellä osallistumme paikallisessa kodissa ruoanlaittokurssille. Lopuksi nautimme aikaansaannoksistamme talonviinin kera. Toinen retki on Dourakiksen viinitilalle, jossa maistelemme useita eri viinejä kevyen lounaan kera. Viinitilan jälkeen käymme vielä tutustumassa paikalliseen oliivipuristamoon, josta on mahdollista ostaa oliiviöljyä myös kotiin viemisiksi. Keskellä viikkoa on yksi ns. vapaapäivä omatoimiseen lomailuun..

KOHDE

Kurssi järjestetään kauniilla Kreetan saarella Margaritesin keramiikkakylässä ja kuvauksellisessa Rethimnonin kaupungissa. Rethimnon sijaitsee Kreetan länsipuolella ja sieltä on n. 60km Haniaan ja n.75km Iraklioniin ja n. 25 km Margaritesiin. Hanian lentokentältä on n. reilun tunnin ajomatka Rethimnoniin ja n. 1h 45min Margaritesiin..

 

MAJOITUS 

Majoitus on ensimmäiset kolme yötä upeasti restauroidussa venetsialaisen ajan Kouriton-perinnetalossa, jossa majoitumme 2 hengen huoneissa. Loppuviikoksi siirrymme Rethimnoniin ja majoitumme Ideon hotellissa, jossa on uima-allas ja hyvä sijainti aivan vanhan kaupungin reunalla. Kouriton-talossa ei ole mahdollisuutta 1hh:eisiin, mutta Ideon-hotellissa se on mahdollista lisämaksusta. Tutustu hotelleihin, niiden omilla sivuilla: www.kouritonhouse.gr ja www.hotelideon.gr.

 
RUOKAILUT

Molemmissa majoituksissa tarjoillaan aamiainen. Perinnetalon aamiainen edustaa perinteistä kreetalaista tyyliä ja talon emäntä valmistaa sen meille. Ideon-hotellissa on todella runsas buffet-aamiainen. Viikko alkaa yhteisellä tervetulotilaisuudella ja -aterialla ja päättyy läksiäisillanviettoon ja yhteiseen illalliseen. Tähään matkaan sisältyy myös ruokailut muina ohjelmapäivinä eli 3 yhteistä kreetalaista ateriaa (lounas tai päivällinen) pitkän pöydän ääressä. Ruokakurssi ja viinitilavierailu sisältävät myös aterian. Matkan aikana ehdimme tutustua myös moniin Margaritesin ja Rethimnonin tavernoihin, joissa on mahdollista nauttia omakustanteisesti veden kielelle herauttavista kreikkalaisista herkuista. 

 

VAPAA-AIKANA

Keramiikkakurssin ohella ja vapaapäivinä jää paljon vapaata aikaa, jolloin on mahdollisuus nauttia Rethimnonin nähtävyyksistä, museoista, markkinoista ja muista monipuolisista ostosmahdollisuuksista tai esim. retkeillä tutustumaan lähikyliin, joihin pääsee kätevästi paikallisbussilla tai taksilla.

 

RYHMÄN KOKO

Kurssin toteutuminen edellyttää vähintään 7 osallistujaa ja enimmäismäärä on 14 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Tarkempi alustava viikko-ohjelma aukeaa oikean reunan sivupalkista ja tarkennettu versio jaetaan kaikille tervetulotilaisuudessa.

 

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat Finnairin lennot Hki-Hania-Hki, lentokenttäkuljetukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2-3 hengen huoneissa (3 vrk Margaritesin kylässä, 4 vrk Ideon hotellissa), aamiaiset, tervetulotilaisuus, tervetuloateria, Jorgos Dalamvelasin keramiikkakurssi (noin 12 tuntia), käytettävä savi, töiden poltto, viinitila- ja oliivipuristamoretki sisältäen kevyen lounaan, ruoanvalmistuskurssi sisältäen aterioinnin, +3 yhteistä ateriaa, läksiäisillanvietto ja -illallinen. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa ja suomenkielisen oppaan palvelut tarvittaessa viikon aikana.

 


LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yhden hengen huoneessa Rethimnonissa n. 95 euroa/ 4 yötä.

 

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa matkaohjelman mukaiseen toimintaan ja lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Varaathan mukaan myös rutkasti positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KKV 1017/04 Mj

Viikon ohjelma

Kouriton house - perinnetalo

bottom of page