OMAELÄMÄKERRALLINEN KIRJOITTAJAKURSSI

AFRODITEN KYNÄN KÄRJELLÄ

PALEOHORAN MERENRANTAKYLÄSSÄ, KREETALLA

Kaipaatko etelän hellivää lämpöä ja valoa?
Haluaisitko samalla keventää henkistä kuormaasi ja löytää uusia, luovia voimavaroja elämääsi kirjoittaen. Tutustu alla olevaan matkakuvaukseen ja lähde elämäsi tärkeimmälle matkalle, matkalle sisimpääsi!


Tunnistatko itsessäsi Afroditen aistillisuutta ja Heran uskollisuutta? Mitä ominaisuuksia haluat kehittää itsessäsi? Missä olet nyt ja minne olet menossa? Haluatko ottaa Hekaten oppaaksesi elämäsi tienristeyksessä?

Kurssilla tutkitaan omaa elämää muun muassa antiikin Kreikan ikiaikaisten myyttien valossa pienessä viehättävässä Paleohoran kylässä Kreetan etelärannikolla. Leppeät merituulet tuulettavat ajatuksia samalla kun upeat maisemat, kreetalainen kulttuuri sekä tuoksu-, maku- ja tuntoaistimukset tarjoavat elämyksiä ja siivittävät kirjoittamista.

Luovaa kirjoittamista, kirjallisuusterapiaa ja taruterapiaa yhdistävällä kurssilla on mahdollista valita lähestymistavaksi joko omaelämäkerrallinen kirjoittaminen tai itseä hoitava puoli.

press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/13
Ajankohta
ja hinta
2022

06.06. - 13.06. / 1´395 €

Hinta alkaen 2hh:ssa

Hinta alkaen 2hh:ssa

1hh-lisä 160 €

Lennot

Finnair AY1855/1856

Meno     Hki - Hania

               06:00 - 09:55

Paluu     Hania - Hki

               10:55 - 14:50

Kurssilla tutkimusmatkaa omaan elämänhistoriaan siivittävät antiikin Kreikan myytit sekä ikiaikaiset jumalat ja etenkin jumalattaret. Niiden kautta on mahdollista hahmottaa elämänkaaren vaiheita ja ihmisyyden sekä erikseen naisen ja miehen elämän kulmakiviä. Jumalattaria ei tarvitse tuntea ennalta.

Kreetan vaiherikkaan historian väläykset tulevat niin ikään mukaan ohjelmaan. Osin myytit ja todellisuus sekoittuvat, mikä tulee ilmi esimerkiksi minolaista kulttuuria edustavan Knossoksen palatsin ja siihen liittyvän Theseuksen myytin kohdalla.

Kreeta on ollut monen valloittajan mielenkiinnon kohde ja elänyt monenlaisen vallan alla, mikä näkyy myös kohteemme Paleochoran historiassa. Paleochora tarjoaa oivallisen ilmapiirin ja maisemat kreikkalaisten jumalien ja erityisesti jumalattarien ikiaikaisen merkityksen tutkimiselle myös nykynaisen ja -miehen elämässä.

Kurssi on yhdistelmä ryhmätyöskentelyä ja omatoimista tekemistä.

 

OPETUS

Ohjaajina vuonna 2022 toimivat kirjallisuusterapeutti, psykoterapeutti Silja Mäki ja toimittaja, sanataideohjaaja, sosiaalikasvattaja Anne Tarsalainen
Lue lisää ohjaajista tästä.

Koska ohjaajia on kaksi, toimimme osin kahdessa ryhmässä. Jos osa osallistujista haluaa selvästi keskittyä tekstien hiomiseen ja osa kirjallisuusterapeuttiseen, itsetutkiskelun puoleen, ryhmäjako tehdään näiden toiveiden mukaan.

 

Ryhmätyöskentelyä on neljä tuntia päivässä. Myös ohjatun toiminnan lomassa on mahdollista vetäytyä hetkeksi kirjoittamaan annettuja lyhyitä kirjoitustehtäviä luontoon, rannalle tai muualle omaan rauhaan. 

Huom. Osallistujat saavat tarkemman, päiväkohtaisen ohjelman ja ennakkotehtävän lähempänä matkaa.

KOHDE

Matkakohteena on Paleohora, idyllinen, aitokreetalainen rantakylä, joka sijaitsee Kreetan saaren länsipäässä etelärannikon puolella, Libyan meren rannalla. Kylän väkiluku on vain 1 675. Paleohorassa on 1200-luvulla rakennetun venetsialaisen linnoituksen rauniot, viehättävä kyläkeskusta tavernoineen ja kaksi uimarantaa, niemimaan molemmin puolin. Sieltä on n.70 km Haniaan. Hanian lentokentältä on n. 90 km /1 h 40 min ajomatka Paleohoraan.

MAJOITUS 

Majoitus on Villa Candiassa tai Villa Marisessa, jotka sijaitsevat aivan hiekkarannan tuntumassa, rehevän puutarhan ja oliivipuiden keskellä. Kylän keskusaukiolle on matkaa n. 550m. Aamiainen tarjoillaan omassa rantabaarissa. Katso hotellikuvaus hotellin omilta nettisivuilta www.villamarise.com

RETKET

Matkan hintaan sisältyy kaksi retkeä: yksi päiväretki läheiseen Azogiresin vuoristokylään ja yksi päiväretkenä toteutettava laivaretki paratiisimaiselle Elafonissin uimarannalle ja kahluusaarelle, jonka ranta muuttaa muotoaan joka vuosi meren aaltojen muovaamana.  Osana kurssin ohjelmaa teemme myös pieniä retkiä lähiluontoon ja mm. niemen kärjessä sijaitsevalle muinoin kylän suojaksi rakennetulle linnoitukselle, Selino Castellille, jonka rauniot ovat venetsialaiselta aikakaudelta. Retket toimivat oivallusten ja kirjoittamisen virikkeinä.

 
RUOKAILUT

Villa Candian Je Tee -rantabaarissa tarjoillaan buffet-aamiainen, joka sisältyy matkan hintaan.  Lounasta nautimme omakustanteisesti. Viikon mittaan tutustumme Paleohoran kylän lukuisiin tavernoihin, joissa voimme maistella veden kielelle herauttavia kreikkalaisia herkkuja.

VAPAA-AIKANA

Kirjoittamisen ohella  jää myös vapaata aikaa, jolloin on mahdollisuus tutustua lähemmin Paleohoran kylään, uida hienolla hiekkarannalla, tehdä kävelyretkiä tai vain istua katukahvilassa paikallisten elämää seuraten.

 

RYHMÄN KOKO

Kurssin toteutuminen edellyttää vähintään 8 osallistujaa ja enimmäismäärä on 16 henkeä, joten varaa paikkasi ajoissa, jotta mahdut mukaan!

 

TARKEMPI OHJELMA

Tarkempi alustava viikko-ohjelma lähetetään osallistujille etukäteen ja tarkennettu versio jaetaan kaikille tervetulotilaisuudessa. Kurssiin liittyy pieni ennakkotehtävä ja suositeltavaa luettavaa. Niistä tulee osallistujille erillinen ohjeistus.

 

 

HINTAAN SISÄLTYY

suorat Finnairin lennot, lentokenttäkuljetukset ja opastukset Kreikassa, majoitus jaetussa 2 hengen huoneessa, buffet-aamiaiset, tervetulotilaisuus, runsas tervetuloateria ja läksiäisateria sisältäen talonviinin ja veden, kirjoittajakurssin (n. 24 tuntia ohjattuna), yksi päiväretki laivalla kuuluisalle Elafonissin kahluurannalle, yksi päiväretki lähikylään, yksi yhteinen illanvietto sisältäen runsaan illallisen, veden ja talonviinin. Lisäksi mukavaa yhdessäoloa ja mahdollisuus osallistua yhteisiin illanviettoihin, joissa nautitaan maksullisia illallisia eri tavernoissa. Suomenkielinen opas on mukana retkillä ja huolehtii ryhmästä koko viikon.

LISÄMAKSUSTA 

Majoitus yksin omassa 2hh:ssa +160 euroa/vko. Huom. 1hh:eita rajoitettu määrä.

Kaikilla matkoilla on myös mahdollisuus mies- tai naispaikkaan mikäli jako menee tasan. Viimeisimmän yksin ilmoittautuvan tulee ottaa 1hh, jollei huonekaveria löydy. Mahdollista on varata myös 3hh:eita, mikäli esim. kolme ystävää haluaa samaan huoneeseen.

HUOM.

Opastetuilla matkoillamme viikon ohjelma on etukäteen mietitty, jolloin voit keskittyä rauhassa luovaan kirjoittamiseen ja lomailuun. Suomenkielinen matkanvetäjä/opas huolehtii ryhmästä koko viikon ja organisoi yhteistä ohjelmaa ja esim. tavernailtoja. Parhaansa mukaan hän pyrkii myös informoimaan paikallistapahtumista ja huolehtimaan ryhmäläisten viihtymisestä.

 

MUUTA

Mukaan seikkailunhalua ja ripaus rohkeutta kurkistaa omaan sisimpään ja mahdollisuuteen löytää voimavaroja elämässä eteenpäin! Varaathan mukaan myös positiivista ja iloista mieltä, sillä se saa myös kanssamatkustajat viihtymään ja tekee matkasta miellyttävän kokemuksen. Vieraissa olosuhteissa ja eri kulttuurissa asiat eivät aina suju samalla tavalla, mihin olemme Suomessa tottuneet, mutta huumorilla ja joustavalla asenteella selvitään pitkälle.

 

Oheinen matkaohjelma ja hinnat sitoumuksetta.

 

Tarkempi matkaohjelma kellonaikoineen jaetaan osallistujille matkan alkaessa.

 

Noudatamme yleisiä valmismatkaehtoja ja MatkaPaletin omia erityisehtoja.

Vastuullinen matkanjärjestäjä: MatkaPaletti Oy/ KuVi 1017/04 MjMv

Viikon ohjelma

Huom. Päiväkohtainen ohjelma ja ennakkotehtävä toimitetaan ilmoittautuneille ennen kurssin alkua.

Lisätiedot opetuksen sisällöstä: Silja Mäki, Psykoterapiapalvelu Silja Mäki 050 313 1027, silja.maki (at) saunalahti.fi, www.terapiasiljamaki.fi

Silja Mäki

Anne Tarsalainen

HelenaHietaniemi_edited.jpg

Helena Hietaniemi

"Joko  tunnet,

kuinka varpaasi työntyvät kuumaan rantahiekkaan, aurinko lämmittää koko kehoasi ja leppeä merituuli hellii mieltäsi... juuri ennen hetkeä, kun pulahdat virkistävän meren syleilyyn."