Kirjoittajamatkan ohjaajat

Omaelämäkerrallisen kirjoittamisen matka Kreetan Paleohoraan 31.5.-7.6.2020. Lue lisää tästä.

Silja Mäki
 
äidinkielenopettaja, erityisopettaja, sanataideohjaaja, kirjallisuusterapeutti ja psykoterapeutti

Silja Mäki on äidinkielenopettaja, erityisopettaja, sanataideohjaaja, kirjallisuusterapeutti ja psykoterapeutti, suuntauksena ratkaisukeskeinen psykoterapia.

Hän myös kouluttaa kirjallisuusterapiaohjaajia Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehityspalvelut HY+:ssa. Hän on ohjannut sekä lasten ja nuorten kirjallisuusterapeuttisia ryhmiä että aikuisten kirjallisuusterapeuttisia kasvuryhmiä, taruterapiaryhmiä ja elämäkerrallisen kirjoittamisen ryhmiä.

Silja on toimittanut yhdessä Terhikki Linnainmaan kanssa kirjan Hoitavat sanat. Opas kirjallisuusterapiaan (Duodecim, 2005) ja Pirjo Arvolan kanssa kirjat Satu kantaa lasta, Opas lasten ja nuorten kirjallisuusterapiaan 1 sekä Tarina tukee lasta. Opas lasten ja nuorten kirjallisuusterapiaan 2 (Duodecim, 2009).


Siljalta on mahdollisuus varata matkan aikana muun ohjelman sallimissa puitteissa muutama tunti yksilöpsykoterapiaa vastaavaa keskusteluaikaa, jos kokee tarvetta syventää kahden kesken kirjoituksissaan käsittelemiään aiheita tai jos matkan aikana nousee esille tunteita tai asioita, joita on tarpeen jakaa ammatti-ihmisen kanssa. Se laskutetaan erikseen matkan jälkeen.

Lisätietoja Silja Mäestä: www.terapiasiljamaki.fi 

 

Helena Hietaniemi
kirjallisuusterapiaohjaaja,
tanssiterapiaohjaaja,
aikakauslehtitoimittaja

Helena Hietaniemi on aikakauslehtitoimittaja, kirjallisuusterapiaohjaaja sekä tanssi-liiketerapiaohjaaja. Hän ohjaa aikuisten ryhmille terapeuttista kirjoittamista. Toimittajana hänen aihealueitaan ovat psykologia, ihmissuhteet, terveys ja hyvinvointi. Hän on Terveystoimittajat ry:n jäsen.

Helena oli ohjaajana matkalla vuonna 2017 ja 2019.

Anne Tarsalainen
vapaa toimittaja,
sanataideohjaaja,
sosiaalikasvattaja

Valokuvaaja Uzi Varon.

Anne Tarsalainen on vapaa toimittaja, sanataideohjaaja ja sosiaalikasvattaja.
 

Hän on ohjannut aikuisille omaelämäkerrallisia kirjoittajaryhmiä ja nuorille luovaa kirjoittamista.


Toimittajana hänen aihealueitaan ovat lapset, nuoret, kasvatus, perhe, terveys, ihmissuhteet, historia ja asuminen.

Anne oli ohjaajana matkalla vuonna 2018 ja nyt 2020.